• Michael
  • Verpleegkundige

Leuke collega's én cliënten

Romina Vredenburg en Michael Koegenboeg werken als verzorgenden op de afdeling psychiatrie in De Burcht. Een uitdagende doelgroep waarbij voorop staat wat de bewoners zelf nog kunnen. "We nemen hun leven niet over, maar begeleiden hen om zelf te doen waar hun gezondheid hen nog toe in staat stelt", zegt Romina. Dat betekent veel samen doen, zoals een maaltijd voorbereiden of naar buiten toe. 

Geen dag is hetzelfde. De mensen zijn elke dag anders.
Romina

Samen met behandelaren

Michael en Romina werken samen met verschillende behandelaren zoals een psycholoog en een psychiater, maar ook een fysiotherapeut en ergotherapeut. Samen maken zij een behandelplan om bijvoorbeeld agressie tegen te gaan. "We verwachten iets van onze cliënten, maar bieden ook medeleven en begrip voor hun situatie. Zij hebben hier zelf niet voor gekozen", zegt Michael. "Het zijn niet voor niets psychiatrische patiënten."

Afwisseling

"De afwisseling maakt dit tot een leuke afdeling om te werken", zegt Romina. "We hebben wel dagstructuren, maar geen dag is hetzelfde. Ja, de structuur is hetzelfde maar de mensen zijn iedere dag anders. Dat is wat mij raakt, wat mij pakt om het iedere dag weer leuk te vinden. En leuke collega’s, dat is ook heel belangrijk, zeker in de psychiatrie."

 

Zoek jij ook uitdaging in je werk, net als Romina en Michael? Zoek hieronder een baan die bij jou past!