"Ogen laten stralen: dat is mijn doel."
  • Anneke
  • Co√∂rdinator welzijn

"Ogen laten stralen: dat is mijn doel."

Anneke Moree staat super positief in het leven en gelooft stellig dat je iedere dag moet leven alsof het je laatste is. Iedere dag telt. En dat geldt ook voor de cliënten. Zij hebben vaak te maken met dementie of een langdurige ziekte, maar hebben ook nog steeds passies, hobby’s en dromen. Als je die personen naar boven weet te toveren, dan zie je opeens hele andere mensen. Daar gaat Anneke samen met haar team voor, elke dag weer.  

Wat betekent werken met waardering voor jou?

“De waardering haal ik uit de mensen die groeien. Ze komen soms in stukjes binnen en bloeien hier vaak op. Laatst kwam er een nieuwe cliënt van 97 jaar binnen in een rolstoel, en nu loopt hij als een kieviet achter een rollator. Dat vind ik zo cool! Dat soort dingen gebeuren dagelijks. En dan denk ik bij mezelf; wie wil er nou niet in de zorg werken. Dat wil toch iedereen?”

Wat maakt werken bij Lelie zorggroep anders dan anders?

“Ik voel dat er meer aandacht is voor mijn mening. Hier wordt er echt naar je ideeën geluisterd en vrijheid gegeven om nieuwe dingen te proberen. Ook vind ik het heel mooi om te zien dat alle medewerkers van mijn afdeling zo belevingsgericht werken. Ze staan voor de cliënten. Er is warmte en liefde voor elkaar, als collega’s en cliënten. Dat miste ik bij mijn andere baan heel erg. Ook de flexibiliteit en het zelf kunnen indelen van mijn uren vind ik erg fijn als moeder van twee kids!”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Ik kan al mijn creativiteit kwijt in mijn baan. Ik mag uitproberen, ik mag falen, ik mag overnieuw beginnen. Het team staat achter me, en we zijn er voor elkaar. Het grote doel in mijn functie is om een brug te slaan tussen zorg en welzijn. En op mijn afdeling lukt dat heel goed. 

Zuster Miep (klik hier voor de video) is daar een voorbeeld van. Toen zij hier binnenkwam lag ze alleen maar op bed. Ze was depressief. Na gesprekken met haar en haar familie zijn we erachter gekomen wat haar oude passie is, en daar hebben we wat mee gedaan. Nu komt ze opgewekt haar bed uit en voelt ze zich nodig in haar rol als zuster op de afdeling. En ze doet nu ook weer mee met gezamenlijke activiteiten. Dat is toch geweldig! En we hebben dat echt samen gedaan, als collega’s en familie. Zo gaaf!”

Wanneer ga jij met een blij gevoel naar huis?

“Als ik denk dat ik alles uit de dag heb gehaald en als ik weet dat ik alles heb gedaan wat ik kon voor de collega’s en bewoners. Mijn doel is: mensen laten lachen. Minimaal 1 glimlach is genoeg! En dat lukt elke dag wel een keer.”


Wil jij ook zo'n toffe baan, waarin je de ogen van mensen weer kan laten stralen? Bekijk de vacatures hieronder, misschien zien we je binnenkort!