Ontplooien en waardering krijgen
  • Tieneke Rienks
  • evv'er (eerst verantwoordelijk verzorgende)

Ontplooien en waardering krijgen

“Ik werk bij Lelie zorggroep sinds 2001. Ik zorgde voor de kinderen van mijn zus, maar wilde graag weer een baan waar ik me kon ontwikkelen. Ik begon op locatie Slingedael als gastvrouw. Na twee jaar ben ik begonnen met de opleiding voor verzorgende. Na drie jaar werken en leren haalde ik mijn diploma. Daarna heb ik nog doorgeleerd voor EVV’er (‘eerst verantwoordelijk verzorgende’).
Dat je bij Lelie zorggroep kunt doorleren, was voor mij heel belangrijk. Ik vind leren leuk en ook van het begeleiden van nieuwe leerlingen kan ik genieten. Wie dat wil, kan zich hier heel goed ontplooien.”

Het moest gewoon zo zijn dat ik hier kwam werken, denk ik weleensTieneke

“Ik kan het iedereen aanraden om te beginnen met werken in de zorg. Ook al heb je hiervoor iets heel anders gedaan. Ga gewoon het gesprek eens aan. Wie weet bevalt het je net zo goed als bij mij! Als je kinderen hebt opgevoed, dan weet je al wat zorgen is. Ik heb twee andere collega’s zover gekregen dat ze de opleiding zijn gaan doen. Ze vonden het geweldig!”


“Via een vriendin van de korfbal ben ik bij Lelie zorggroep komen werken. En ik ben er gebleven. De sfeer is goed, ik krijg veel waardering van zowel mijn naaste collega’s als van leidinggevenden. Er is een gevoel van saamhorigheid. We staan voor elkaar klaar. Dat heb ik zelf mogen ervaren toen ik kanker kreeg en er veel collega’s meeleefden. Gelukkig mocht ik genezen. Maar nu is mijn man ziek. Wat is het fijn als je dan met elkaar ervoor kunt zorgen dat je zorg en mantelzorg kunt combineren. Natuurlijk ben je dan bereid ook een stapje harder te lopen als een andere collega je hulp kan gebruiken.”
“Het moest gewoon zo zijn dat ik hier kwam werken, denk ik weleens.”

Lijkt het je, net als Tieneke, mooi om je te ontwikkelen en werken en leren in de zorg te combineren?
Vind hieronder onze vacatures.