Verbinding zoeken met cliënten
  • Gerrit Nieuwenhuis
  • Specialist ouderengeneeskunde

Verbinding zoeken met cliënten

“Ik wil er zíjn voor mensen. Mee-leven is heel belangrijk, maar tegelijk: altijd mee-lijden houd je niet vol,” vindt Gerrit Nieuwenhuis. Hij werkt al meer dan 35 jaar bij (de voorlopers van) Lelie zorggroep en op dit moment voornamelijk in verpleeghuis Slingedael. Gerrit vindt het in zijn werk belangrijk om de verbinding te zoeken en tegelijk afstand te bewaken.  Hij vindt het werk in de ouderenzorg prachtig. “Ik wil vanuit mijn christen-zijn iets zinnigs doen voor anderen. Want het is heel mooi om er allerlei ethische gedachten op na te houden - zoals over abortus en euthanasie - maar dat krijgt pas betekenis als je er ook handen en voeten aan kunt geven in de praktijk.

Er willen zijn voor de ander zit in het DNA van de medewerkers van Lelie zorggroepGerrit

Gerrit ziet ook veel betrokkenheid op het werk bij zijn collega’s. In de Rotterdamse verpleeghuizen van Lelie zorggroep werken christenen en niet-christenen samen vanuit dezelfde gedeelde visie op zorg. “Als je hetzelfde aankijkt tegen de waarde van het leven, de mens waar we voor zorgen centraal wilt stellen, dan zou ik zeggen: kom erbij!” Gerrit noemt het voorbeeld uit de bijbel waar Jezus een man in Bethesda bezoekt die al 38 jaar ziek is, terwijl er niemand is die hem helpt. “Dat is een gruwelijke klacht en iets wat we niet willen. Er willen zijn voor de ander zit in het DNA van de medewerkers van Lelie zorggroep. Het kan niet zo zijn dat iemand niemand heeft.”

 

Wil jij net als Gerrit de mensen voor wie we zorgen centraal stellen en vind je de waarde van het leven belangrijk? Kom erbij! Zoek hieronder of we een functie hebben die bij je past.