Verschil maken: samen wandelen
  • Erika Muilwijk
  • Activiteitenbegeleider

Verschil maken: samen wandelen

“Tijdens mijn opleiding dacht ik dat ik met kinderen wilde werken. Maar ik was nieuwsgierig hoe het werken op een afdeling dementie zou zijn en liep daar stage. Daarna was ik eigenlijk verkocht. Kinderen zijn leuk, maar de levenservaring van oudere mensen is zo boeiend. Ik vind het echt een uitdaging om vanuit iemands achtergrond, wat hij of zij heeft meegemaakt, leuke activiteiten te organiseren. Dat stukje welzijn in de zorg is heel belangrijk. Dat hoeft niet altijd iets groots te zijn. Door te wandelen of samen met een cliënt een boodschapje te doen, maak je al het verschil.

Ik werk al tien jaar met plezier, omdat ik me steeds mag ontwikkelenErika

Lelie zorggroep wil nu SPW'ers gaan toerusten met een zorgcursus. Dat lijkt mij een mooie uitdaging. Van medicatie heb ik nu bijvoorbeeld geen kennis. Dat zou echt een meerwaarde zijn. Dat scheelt dan direct weer de inzet van een verpleegkundige tijdens een activiteit buiten de deur.

Dat Lelie zorggroep zo meebeweegt in de ontwikkelingen van het werk in de zorg, vind ik heel belangrijk. Ik werk hier nu al tien jaar, maar juist dankzij de mogelijkheden voor ontwikkeling, doe ik dat nog altijd met veel plezier. Daarnaast word ik als mens ook serieus genomen. Er is ruimte voor mijn persoonlijke situatie. Toen ik in verwachting was en minder wilde gaan werken, wilde mijn leidinggevende het zo regelen dat ik prettig zou blijven werken en me kon blijven ontwikkelen. Dus als je op zoek bent naar een flexibele en uitdagende baan waar geen dag hetzelfde is, dan zit je bij Lelie goed.”

 

Erika werkt na tien jaar nog altijd met veel plezier, dankzij de mogelijkheden die ze krijgt om zich te ontwikkelen en de aandacht voor haar persoonlijke situatie. Lijkt jou dat ook wel wat? We hebben vast een mooie vacature voor je! Zoek hieronder of er een vacature is die bij jou past.